top of page

Kapitalizm her koşulda bizi yeniyor, peki sıra bize ne zaman gelir?

Özel sektör kurtlar sofrası. Cumartesi Pazar dahil insanlar çalıştırılıyor ve yüksek maaş alsalar bile gün sonunda bütün enerjilerini işte bitirdikleri için kendilerine vakit bulamıyorlar.


Çevremde birçok yeni mezun ya da birkaç yıldır iş hayatında olan arkadaşım, tanıdığım var. Sektör veya meslek fark etmeksizin hepsi çok şikayetçi, yorgun ve tam anlamı ile canları çıkıyor. Sistem bunun normal olduğuna, bizim de ölene kadar çalışmamız gerektiğine bizi ikna etmeye çalışıyor. Gece 2'de gelen maillere ya da haftasonu-tatil günlerinde arayan patron ve müdürlere olumlu ve pozitif yaklaşmamız gerektiğini bize dayatıyor.


Bu yoğun ve yorucu tempoda çoğu insanın birkaç ay içinde sorunları hem fiziksel hem de ruhsal olarak artıp, tüm hayat huzur ve mutluluğunu sarsmaya başladığında da koşa koşa psikologlara veya psikiyatristlere gidiyorlar. Onlar da bu gelen kalabalık gruba genelde anksiyete, uykusuzluk veya depresyon için ilaç yazıp, tekrar o at yarışı ortamına geri yolluyor. Yani kapitalizm bizi hasta ediyor ve yine kapitalizmin bizden para kazanmak için ilaç sektöründe ürettiği ilaçları bize satarak kendini büyütüyor. Biz aradaki katalizör gibiyiz sadece, hep sistem besleniyor adeta.

Peki bu ilaçları kullanmak ya da almak ne kadar doğru ve desteklenmeli? (Öncelikle hiç ilaç kullanmadım ve bu konuda uzman değilim tabii ki, bunun kararı asla benim yetkim ve bilgimde değil ama ben sadece dışardan bir halk gözü yorumu yapmak istiyorum.)


İlaç verilen insanların yaşadığı anksiyete, yorgunluk ve bıkkınlık tepkileri çok doğal. O şartlarda kimi o kadar yoğun ve çok çalıştırsanız zaten o tepkileri verir, ama onu susturmak ve olayı sessizce halletmek adına gibi o kişilere ilaç dayatılıp, uyuşturmak ve hissizleştirmek bana adil ve doğru bir yöntem gibi gelmiyor.


Örneğin elinizi mumun üstünde tutuyorsunuz. Belli bir süre sonra sıcaklık artık çok fazla geliyor ve elinizi çekmeniz lazım, ama size ilaç veriyorlar ve artık elinizi hissetmiyorsunuz, bir acı yok ve elinizi çekme ihtiyacı duymuyorsunuz. Eliniz yanıyor ve zarar görmeye devam ediyor, sadece siz hissizleşiyorsunuz. İşte bence bu durumda bu. Siz ne düşünüyorsunuz?








15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Dog Breeds

Yazı: Blog2_Post
bottom of page