top of page

Taciz 101



Wasn’t me. 📸 @karademirburcu' nun yeni çalışması. Açıklama yok ama bence harika bir çalışma. Benim hissettiğim maskülenite, taciz ve bunun görmezden gelinmesi oldu açıkçası. Aynı şekilde Lady Gaga'nın ödül törenine kendine epeyce büyük ceketle katılıp, camiada daha önce uğradığı cinsel taciz olaylarını anlatması gibi. Maalesef taciz ve cinsel istismar sorunu tüm dünyada yaygın ve hayır, hayır olarak kabul edilmek istenmiyor. İtalya'dayım ve maalesef burada da birçok taciz olayı var ve çok yaygın. Çünkü çoğu erkek kadının hayır demesini naz olarak görüyor ve ısrarı normalleştiriyor. Kadınların canını korumak veya anı kurtarmak için onay vermesi ise gerçekten üzücü bir durum. Birine onu sevmesi için yalvarmak veya birlikte olması için... gerçekten kendine saygısı olmayan bir bireyin yapabileceği bir şey diye düşünüyorum.


Bir kadının akşam sokakta olması, etek veya şort giymesi, sevgiliniz veya eşiniz olması ona istediğiniz gibi dokunma, konuşma ve davranma hakkını asla vermez! Aynı şekilde çocuklarınıza da dokunurken izin almak ve istemediği alanlarda durmak ve özeline saygı duymak ebeveynlerin dikkat etmesi gereken önemli bir kural.


Almanya'daki anaokullarında "hayır deme dersi" veriliyor diye duymuştum. Bunun Türkiye'de de verilmesini umuyorum. Gerçekten çok önemli ve gerekli çünkü sınırlarımız bizim yaşamımızı belirliyor. Neye evet dediğimizden çok bazen nelere hayır dediğimiz rotamızı belirliyor. Örneğin üniversite tercihinde kararsız kaldığımda neleri istemediğimi eleyerek istediğime yaklaşmıştım. 3 yanlış 1 doğruyu götürür derler ya, bazen 3 yanlış 1 doğruya da götürür :)


Son zamanlarda UCİM için sosyal medyada destek veren Uraz Kaygılaroğlu ve diğer ünlülerin çalışması da aynı şekilde bu talihsizliği yaşamış çocukların korunması ve sahip çıkılması adına çok güzel bir dernek. Aşağıdaki adresten bu adresi sosyal medyada takip edebilir ve destekte bulunabilirsiniz. :)


Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM)
Twitter:@ucimorgtr
Ä°hbar Tel : 0324 331 1818 fonzip.com/ucim/bagis












11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page