top of page

Yurtdışına kaçmak komşuya kaçmak gibi mi?

Son zamanlarda yaşanan virüs salgını, savaş, ekonomik kriz... Hepsi bize Dünya'nın ne kadar tehlikeli bir yer olduğunu bir kez daha gösterdi.


Herkes daha iyi ülkelere kaçmak istiyor. Peki o ülkelerde daha iyi ve mutlu olacağımızın bir garantisi var mı? Amerika, Avrupa, Avustralya ve daha birçok ülkede yaşayan tanıdıklarım var. Birçoğu sağlık koşullarının pahalılığı ve yetersizliğinden şikayetçi ya da ırkçılık yüzünden iş ve sosyal ortam bulmanın zorluğundan.





Benim gözlemim bu tek gidenler için çok daha zorlu ve yalnız bir süreç ama partner veya arkadaşları ile gidenler genelde mutlu. Zor durumda yanında olan biri olması çok büyük fark ve güven yaratıyor çünkü. Irkçılığa maruz kalsanız veya hemen arkadaş, çevre edinemeseniz bile yanınızda biri veya birilerinin olması büyük bir güç.


Ben yurtdışına kaçmayı biraz komşuya kaçmaya benzetiyorum. Bazı evler hatta çoğu ev diyelim, aileler huzursuzdur ve hep bir çatışma vardır. Komşuya gittiğinizde orası size çok daha cazip ve huzurlu gelir. Sizde olmayan eksikleri görür ve imrenirsiniz. Gerçekten de komşuda yaşasanız ve o eve taşınmış olsanız belki de bu sefer kendi evinizi özleyecek ve buradaki eksikleri görüp, mutsuz olmaya başlayacaksınız.


Sonuç olarak, her durumun kendi avantaj ve dezavantajları mevcut. Bunlar belirlenirken sizin yaşam tarzınız, karakter özellikleriniz, mesleğiniz, cinsiyetiniz, yaşınız gibi birçok parametre de devreye giriyor tabii. Bu nedenle size yakın ve mantıklı gelen seçenekleri deneyerek görmek ardından da tercihinizi yapmak en mantıklısı diye düşünüyorum.








30 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Dog Breeds

Yazı: Blog2_Post
bottom of page